MEDIUM

  • “Medium, Chile estalla a la distancia” és una estrena internacional de la companyia xilena Teatro apátrida que ens parla de la realitat xilena actual a partir dels moviments socials que van esclatar a l’octubre de 2019
  • Es un espectacle que combina formats i llenguatges, jugant amb el teatre documental, la performance, la música, la dansa i, fins i tot, la interacció amb el públic
  • El muntatge estarà en cartell a la sala La Badabadoc des del 30 de setembre a l’11 d’octubre (amb funcions de dijous a dilluns, sempre a les 20h)

 

El muntatge d’aquest mes d’octubre a La Badabadoc serà Medium, Chile estalla a la distancia, un espectacle híbrid de teatre documental i performance d’una gran càrrega socio-política que recorre a la tecnologia, la música, la dansa i la interacció amb el públic per parlar-nos de la realitat xilena reconstruint el moviment social que va esclatar a l’octubre de 2019.

Es tracta d’una estrena de nivell internacional de la companyia xilena Teatro Apátrida, i que ha comptat amb la direcció de Omar Morán. El muntatge s’estrena acollit per la sala La Badabadoc i ha estat possible també gràcies a la Sala Ivanow, doncs prèviament la companyia va fer residència a per tal de polir la seva proposta.

Medium, Chile estalla en la distancia, ens fa una pregunta:  Què sentiries si veiessis en la distància la revolució social que sempre has somiat?  

Per respondre a la qüestió, recorre al teatre documental i la performance per combinar suports i llenguatges escènics amb l’objectiu de descriure’ns i fer-nos entendre la complexa i convulsa realitat del seu país, Xile. A partir de tota mena de documents i testimonis, com correus electrònics, cartes, vídeos, relats de premsa i fotografies personals de xilens i xilenes, quatre intèrprets – Gabriel Díaz, Andrea Paz, Daniela García, Gonzalo Dalgalarrando– reconstruiran i ens relataran damunt de l’escenari part dels fets ocorreguts en el camp de batalla de Santiago de Xile en el context de l’esclat social d’octubre de 2019. Aquests testimonis es llegeixen des de el punt de vista d’un grup d’artistes xilens residents a Europa, que veuen els esdeveniment des de la distància i es plantegen si poden esdevenir una mena de mèdiums, d’altaveus d’aquesta revolució, de delegació de la resistència llatinoamericana ( i, per extensió, de qualsevol lluita de tants d’altres pobles al planeta) al vell continent. Així, amb aquest format multidisciplinar, que combina teatre, documental, dansa, performance, multimèdia… elaboren una experiència escènica que reivindica la veu dels que s’amaguen darrere de les narratives oficials, a través dels seus relats i dels nostres propis arxius de memòria, per escenificar les seves narratives i desafiar els paradigmes d’un sistema que oprimeix. 

L’espectacle es rubrica amb una conversa oberta amb el públic en acabar la funció, una trobada que sens dubte enriqueix l’obra, però també les dues parts que hi intervenen, compartint experiències i per posar en context l’actualitat xilena, que s’ha vist profundament afectada i òbviament ha evolucionat degut a la aparició de  la pandèmia.  

Del 30 de setembre a l’11 d’octubre de 2021

Funcions de dijous a dilluns (20h) 

Medium

Del 30 Set a l’11  Oct – 20hs

Text: Teatro Apátrida

Direcció: Omar Morán

Interpretació: Gabriel Díaz, Andrea Paz, Daniela García, Gonzalo Dalgalarrando

Disseny d’ il·luminació: Josefina Cifuentes

Disseny Sonor: Alejandro Miranda

Disseny Audiovisual: Gonzalo Dalgalarrado

Escenografia i utilleria: Paulo Gonzáles i Josefina Cifuentes

Producció: Teatro Apátrida

Fotografia: Sabine Greppo

Residència Artística: Centre de creació Nau Iwanov

Tècnica: Facundo Bein

Durada: 75 minuts
Orígen: Barcelona

Idioma: Castellano
Gènere: Teatre – Dansa

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació