Nunc stans

Uku PAcha (Dansa-Teatre)

Nunc Stans

Protagonisme femení per partida doble a La Badabadoc per aquest abril: clown argentí amb “Ai ai ai” i dansa-teatre existencial amb “Nunc Stans”

  • Ai Ai Ai arriba des de l’Argentina de la mà d’Ayelén Ormaechea i és un espectacle de clown per a totes les edats que es descriu com a una “obra de teatre payasa” i ens parla de l’amor a partir d’una cita de Tinder. Estarà en cartell a La Badabadoc només en 5 úniques funcions, del 13 al 17 d’abril

La Badabadoc programa per la segona quinzena d’abril un programa doble amb dues propostes ben allunyades tant en format com en contingut, amb dues propostes que només coincideixen per la seva innegable qualitat i el protagonisme femení, que no és poc! Perquè no sempre ens ve de gust el mateix plat… Així que trobareu a la sala del barri de gràcia un menú que va de l’humor d’una clown que ens visita des de l’Argentina per fer-nos riure de l’amor fins a una coreografia de dansa-teatre de temàtica existencial que ens parla de l’existència en clau femenina.

Nunc Stans és un espectacle de dansa-teatre de la cia Uku Pacha estrenat al 2022 al Teatre el Canal de Salt. Concebut i interpretat per Ariadna Grau i Mercè Català, compta amb la direcció de Ferran Gordillo. Es podrà gaudir a La Badabadoc en la recta final del mes d’abril, del 20 d’abril i fins el primer dia de maig.

La coreografia ens parla de la desintegració de la identitat pròpia d’una dona: l’espectador serà conduït a presenciar la desmaterialització d’una consciencia on, a través d’un imaginari imbuït de lògiques oníriques, no és possible distingir-se entre deliri i objectivitat. «Nunc stans» significa un ara que s’exté en un etern present. Un temps circular, regressiu al jo.

Somio somnisque no somio jo,

mentre somio que soc una altra.

Però, qui és la que somia,

i qui la que és somiada?

L’escenari serà la visualització mental de la dona, una cambra de gravació i monitoratge visual i sonor, on ella mateixa intenta evitar el seu propi esvaïment. Però en els enregistraments apareix la presència d’una altra dona. Aviat, ella s’identifica amb algú que no és ella, perdent la seva figura, esdevenint una imatge que es desfà en interferències i traços de presència. Què és doncs la realitat, el que mostren les gravacions i les càmeres, o el que passa davant nostre?

Uku Pacha és una companyia de dansa-teatre amb una forta tendència transdisciplinar centrat en potenciar les capacitats escèniques imaginatives de l’intèrpret, juntament amb eines de creació i metodologies d’improvisació, combinant des de l’abstracció fins a la representació teatral, fet que genera les situacions escèniques. Una situació quotidiana pot transformarse gradualment en abstracció, i viceversa.

Del 20 d’ abril a l’1 de maig, a les 20h

Nunc Stans

Del 20 Abr a l’ 1 Mai – 20hs

Creació: Uku Pacha

Interpretació: Ariadna Grau i Mercè Català

Direcció i dramatúrgia: Ferran Gordillo

Espai Sonor: Cia. Uku Pacha i Fèlix Bernardo

Disseny d’il.luminació: Lluc Gordillo i Alec Wilson

Disseny i creació de vídeo: Carles Massot, Joana Valverde, Lídia Rocassalva, Ponç Trillas i Nati Cabezas

Vestuari: Kretona

amb la col·laboració de: Ateneu Popular Coma Cros. C.C Barri Vell-Mercadal Girona, A.R.E.A, Casal Torreblanca, L’Ateneu i El Canal

Tècnica: Demian Iglesias

Premsa: Nèstor Lozano

Durada: 60 minuts
Orígen: Girona

Idioma: Català
Gènere:  dansa-teatre

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació