NAUSÉE

2a TEMPORADA

2ª Temporada a La Badabadoc

Aquest espectacle de la maièutica produccions, fruit de la primera residència creativa que  va acollir la sala, estarà en cartell des del proper 4 de març i fins el dia 28 (20h) 

La jove directora catalana Carla Torres Danés ens proposa una història sobre el trànsit de  la joventut a la adultesa que retrata la generació nascuda als anys 80, a partir d’una  parella (interpretada per Jordi Ciurana i Carla Abulí) i les seves pors, il·lusions, soledats… tot plegat il·lustrat amb música de Dylan 

Torna Nausée, l’espectacle resultant de primera residència creativa que va acollir La Badabadoc. 

Nausée és una comèdia dramàtica escrita i dirigida per la jove directora catalana Carla Torres Danés, fundadora de  la maièutica produccions, que narra el trànsit de la joventut a la adultesa, l’etern conflicte d’aquells somnis juvenils  que terminen xocant amb la realitat. Tot un viatge interior i existencialista cap els records, interromput  constantment per la crueltat de la realitat. 

Nausée -títol sorgit de l’obra homònima de Jean Paul Sartre- ens mostra dos amics de l’ànima, Marc (Jordi Ciurana) i Rut (Carla Abulí), ara ja amb trenta anys, que viuen junts en un micro-pis del Poble Sec. Tot i la complicitat i l’amor  que comparteixen, alhora dubten de l’estabilitat anhelada com a símptoma de felicitat i juguen a fer-se grans, però  enfronten la vida des de d’actituds antagòniques, i tenen en comú la reacció de nàusea enfront tot allò que els  commou. La elusió de responsabilitats, el retorn a un món infantil més segur, el feminisme i la lluita contra qualsevol  signe patriarcal seran els símptomes que conformaran un retrat de pors, il·lusions, soledat, i reflexions sobre els  lligams familiars i la innocència de la generació nascuda als anys 80. 

A nivell escenogràfic, la posada en escena naturalista i de teatre abstracte al mateix temps aconsegueix convertir  l’espectador en un voyeur de la vida privada dels protagonistes, i es rubrica amb la música i les lletres de Bob Dylan,  que sacsegen aquests personatges que necessiten trobar-se.

NAUSÉE A LA BADABADOC 

Del 4 al 28 de març de 2021 – 20hs

Dramaturgia i Direcció: Carla Torres Danés

Producció executiva: Mireia Isal Serna 

Actuació: Carla Abulí y Jordi Ciurana

Espai escènic: Yaiza Ares

Vestuari: Macarena López

Diseny de iluminación: Iker Rañé

Ayudante d’il·luminació: Joan Esteve

Audiovisuals: Marc Benavent

Fotografia: Júlia Garcia Font

Assessoria de moviment escènic: Andrea Torres Danés

Una producció de: la maièutica.

Agraïments: Nau Ivanow, Carmen Danés Ribas, Cristal Barreyro Díaz, La Badabadoc, Lídia Casanova Señé, Rosa Serna.

Durada: 90 minuts

Origen: Barcelona

Idioma: Català

Gènere: Comedia dramática

La elección del título a partir del cual se desarrolla la pieza supone su primer gran
acierto. Nausée nos atrapa a través del cuestionamiento ya explicado y sobretodo
porque nos toca profundamente. El retrato generacional nos incluye a todas esas almas que formamos o han formado parte de él, pero la posibilidad de aplicar y empatizar a partir de nuestra propia experiencia vital se convierte en una realidad totalmente catártica. Salimos tocados, arañados, reconocidos, identificados. Y, lo más importante, como los protagonistas, conseguimos enfrentarnos a esa nausea, todo lo dolorosa que se quiera, pero que al final es la nuestra y de algún modo nos define e identifica”

Fernando Solla

En Platea

Una obra excel·lent que ens ha sorprès pel realisme, la frescor, el retrat detallat de
la generació post-millenial. Gran text i grans actuacions.

Laura Clemente

Ona Cultural

¡Una crisi que s’expressa per les deixes i anhels del passat -la infància, la mare a qual se li explicava tot, la pèrdua del pare… – i la impossibilitat d’un futur satisfactori i que ells, els dos protagonistes, només poden realitzar en la dimensió del somni compartit en la seva convivència amical”

Josep Vicens i Planagumà

Director de Teatro

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació