Christiane

un bio-musical científico

Christiane, un bio-musical científico.

  • El text, escrit i interpretat en solitari per l’actriu argentina Belén Pasqualini ens endinsa en la apassionant de la seva àvia, Christiane Dosne Pasqualini, una figura determinant en la història de la investigació de la leucèmia que alhora era dona, mare, esposa… 
  • Aquest muntatge estarà en cartell en dues tongades, des del 27 al 29 de desembre i tornarà del 7 al 9 de gener
  • Aquesta obra ve avalada per diversos premis i candidatures atorgats en el moment de la seva estrena a l’Argentina, i finalment la sala La Badabadoc ha pogut dur-la a Barcelona ja que en els mesos de pandèmia més restrictius es va fer impossible

Les festes de Nadal venen amb un enorme regal de part de La Badabadoc: després de dos intents fallits de programar aquesta obra en aquests mesos de pandèmia… a la tercera va la vençuda i per fi arriba a Barcelona l’espectacle Christiane, un biomusical científic, un muntatge escrit, dirigit i interpretat en solitari per l’actriu argentina Belén Pasqualini.

Christiane és un viatge teatral que ens submergeix en la vida de de la seva protagonista, Christiane Dosne Pasqualini, una figura fonamental a nivell internacional en la investigació de la leucèmia i una dona única i una vida apassionant, i alhora àvia de Belén.

Dona, científica, mare, esposa… Francesa, criada al Canadà i argentina d’adopció… Christiane DosnePasqualini va arribar a la “pampa argentina” becada l’any 1942 per sumar-se a les files de l’equip del Premi Nobel Bernardo Houssay. Va ser la primera dona que va integrar l’Acadèmia Nacional de Medicina de l’Argentina.

Belén Pasqualini és una reconeguda actriu, cantant i compositora argentina que, amb Christiane -la seva primera incursió teatral com a escriptora- va voler retre homenatge a la seva àvia (que avui dia ja té 101 anys) i la seva història de vida, que lahora li va permetre parlar sobre les dones i com enfronten el repte de viure en aquest món a partir de la experiència pionera de la seva protagonista.

Aquest muntatge va rebre, entre d’altres, 3 guardons Hugo (uns prestigiosos premis argentins especialitzats en gènere musical) com a millor espectacle musical l’any 2017.

 

Alguns mitjans argentins van dir en el moment de la seva estrena a l’Argentina:

“Si el público se enamora con locura de Christiane es porque su nieta artista la cuenta, la interpreta, la entona, con una pasión que no deja lugar a los tibios.”

Leni González, LA NACION

“Christiane es, probablemente, el mejor espectáculo que veré en el 2017. Una pieza de altísimo vuelo.”

Victor Hugo Morales, LA MAÑANA CON VICTOR HUGO

“Belén Pasqualini, en un tour de force virtuoso.”

Luis Mazas

“La fascinante intérprete, deja el alma en escena, para concretar esta pequeña joya teatral que no debe pasar desapercibida.”

Jorge Luis Montiel, REVISTA NOTICIAS

“Este homenaje se transforma en un símbolo a tantas mujeres que realizan tareas fuera de su casa y suman labores domésticas, ya sea como esposas o madres. Belén emprende esta labor de dignificar a tantas anónimas.”

Ana Seoane

Del 27 al 29 de desembre i del 7 al 9 de gener, a les 20h

Christiane

Del 27 al 29 de desembre i del 7 al 9 de gener – 20hs

Actuació i dramaturgia: Belén Pasqualini

Direcció Musical i música original: Belén Pasqualini

Disseny d’Il·luminació: Martin Fernández Paponi, Claudio Del Bianco

Il·lustració i Art: Sofía Esparza

Fotografia:Angelo Bendrame

Disseny Gràfic: Mery Pastore Camino

Direcció: Belén Pasqualini

Teatre argentí 

Durada: 60 minuts
Orígen: Argentina

Idioma: Castellà 
Gènere:  Teatre Musical Unipersonal

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació