200.000 dones

Guanyadora premi del públic Catbasur 2020

200.000 Dones

“200.000 dones” torna a La Badabadoc amb el seu discurs en defensa de la dona que transita des del s.XVI fins als nostres dies.

  • El muntatge000 dones, interpretat per Anna Tamayo i dirigida per Ángela Palacios, s’estrena aquest dijous 24 de març i estarà en cartell fins el dia 18 d’abril
  • L’espectacle il·lustra amb un obscur capítol de la història com fou el feminicidi de la caça de bruixes dels s.XVI i XVII, que va permetre lluitar contra les revoltes del final del feudalisme per donant lloc a la llavor del capitalisme
  • L’obra es va estrenar a la darrera edició del Festival CatBaSur i va resultar doble guanyadora, rebent el Premi del Jurat i també el del Públic

200.000 dones torna a La Badabadoc per rematar el mes de març a La Badabadoc. El muntatge de la Cia Cándida, dirigit per Ángela Palacios i interpretat per Anna Tamayo, va estrenar-se a la darrera edició del Festival de teatre unipersonal CatBasur –organitzat poer la sala- i va recollir dos merescuts  guardons, el Premi del Jurat i també el reconeixement atorgat pel públic… així que havia de tornar!

La proposta sorgeix de la estreta col·laboració entre directora i intèrpret, amb una dramatúrgia treballada entre totes dues que ens trasllada en el temps fins als segles XVI-XVII per reflexionar sobre el rol i el paper de la dona… per acabar comprovant que potser no han canviat tantes coses… 

La premissa que ens convida a veure l’obra s’endinsa en un capítol de la història catalana poc difós, la caça de bruixes:

Entre els segles XVI i XVII a Europa, unes 200.000 bruixes van ser torturades i condemnades a mort. Se les acusava de provocar epidèmies, gelades i morts sobrenaturals, guiades pel diable.

Joana, Jaumeta i Felipa, llevadora, curandera i camperola, comparteixen una preocupació i una por, ser acusades, elles també de bruixeria. Aquelles 200.00 mortes… van ser bruixes o simplement dones?

L’impressionant tour de força interpretatiu d’Anna Tamayo dona resposta a la pregunta, amb una posada en escena i un meritori desdoblament de personatges que ens possibilita un joc apassionant i singular: reflexionar sobre el paper de la dona (tant en aquell moment com en la actualitat) a partir d’un fet històric tan poc conegut però nostrat, com va ser la caça de bruixes dels segles XVI i XVII a Catalunya, a partir de judicis civils.

La misogínia legitimada com a contramesura enfront les incipients llavors de les revoltes i les lluites obreres del final del feudalisme, per tal d’aconseguir dividir les comunitats i preservar el poder de les altes esferes (església, noblesa i burgesia). Historia –de Catalunya i Europa- amagada, invisibilitzada encara avui. Un feminicidi justificat en l’origen del capitalisme que cal denunciar i posar en context perquè no continuï en l’oblit.

Del 24 de març al 18 d’abril, a les 20h

200.000 Dones

Del 24 de març al 18 dàbril – 20hs

Dramatúrgia: Anna Tamayo y Ángela Palacios

Documentació: Mercè Alegre

Direcció: Ángela Palacios

Actuació: Anna Tamayo

Espai sonor: Alba Rubió

Disseny i confecció de vestuari: Ester Buxaus Mir

Escenografia: Bàrbara Massana

Coach de veu: Miriam Marcet

Disseny d’il·luminació, fotografia i cartell: Carlos Montilla

Vídeo: Carlos Martín Peñasco

Ángel de la guarda: Gerardo Tamayo

Durada: 60 minuts
Orígen: Barcelona

Idioma: Català 
Gènere:  Teatre Unipersonal

**Estrena a Barcelona**

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació