Holocaust

Grec 2023

Holocaust

Torna el festival Grec de Barcelona a La Badabadoc

 

Quines cicatrius deixa en la vida de les persones el sistema en el qual vivim? Ens en parla un text jove i sobre gent jove, quotidià i polític a la vegada, nascut de la convocatòria On el teatre batega.

Dos joves es coneixen en una aplicació de cites i tenen una primera trobada. S’agraden, passegen i, en un portal, comencen a amanyagar-se i a besar-se… fins que una pila de trets, explosions i corredisses els obliguen a entrar a l’edifici i refugiar-se en un pis que no és casa seva. Ja fa tres dies que hi són i, a fora, tot sembla ben bé l’holocaust. ¿És la fi de la nostra civilització, una guerra, una catàstrofe? Sigui com sigui, no podran deixar el seu refugi a risc de ser assassinats i, mentre estan tancats en aquest pis, conviuran i aniran creant un lligam cada cop més intens. Són dos personatges atrapats per un sistema en declivi que voldrien fugir, però no tenen on anar.

El text és una creació de la dramaturga Queralt Riera, una graduada en Direcció escènica i dramatúrgia per l’Escola Superior d’Art Dramàtic – Eòlia. És una autora, directora d’escena, mestra d’actors i productora que va guanyar el Premi Adrià Gual, 2019 i la Beca Carme Montoriol, 2021. Al Grec 2020, va estrenar Pruna, al Grec 2021 vam poder veure la seva obra Misèria i, en l’edició de l’any passat, va escriure una de les obres seleccionades per ser ofertes en forma de lectura dramatitzada com a part del projecte conjunt del Grec Festival de Barcelona i els Teatres de proximitat On el teatre batega. Enguany, el text arriba a escena dirigit per Àlex Mañas, dramaturg, guionista i director de teatre i cinema, que combina la seva feina amb la docència i que hem vist dirigint tant texts propis com aliens. Al Grec 2007 el vam veure dirigint En cualquier otra parte i, al Grec 2013, Béla Bartók: exili a Nova York, dues obres d’autoria pròpia.

del 6 al 24 de juliol, a les 20h

 

Holocaust

del 6 al 24 de juliol – 20hs

De: Queralt Riera

Direcció: Àlex Mañas

Amb: Júlia Ferré i Enric Pera

Disseny de llums: Demian Iglesias

Espai escènic: Àlex Mañas

Audiovisuals: Desilence

Assessorament corporal i coreografia: Elia López

Producció: La Badabadoc + Grec

Producció executiva: Guada Cejas i Àngel Grisalvo

Ajudant de producció: Agu Doz Costa

Fotografia: Martí Fradera

Premsa La Badabadoc: Néstor Lozano

Tècnica: Demian Iglesias

Durada: 60 minuts
Orígen: Barcelona

Idioma: Català
Gènere: drama

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació