Constelaciones

El teatre argentí torna a La Badabadoc

amb un text fascinant: Constelaciones

 

  • El guardonat text de Nick Payne arriba a la sala de Gràcia des de l’Argentina
  • Dirigit per Teresa Costantini i interpretat per Victorio d’Alessandro i Victoria Alsúa, el muntatge és un mecanisme de rellotgeria teatral que ens parla del lliure albir, l’amistat, l’univers quàntic, l’amor… i la mel
  • L’espectacle estarà en cartell a La Badabadoc del 6 al 24 d’octubre, amb funcions de dijous a dilluns (20h)

Aquest mes d’octubre, per fi torna el teatre argentí a La Badabadoc. Hi ho fa amb tots els honors, amb un muntatge que és un luxe: Constelaciones.

Aquesta producció, basada en un text de Nick Payne, està dirigida per Teresa Costantini i interpretat per Victorio d’Alessandro i Victoria Alsúa, i ens endinsa en una trama de –literalment- possibilitat infinites que relliga conceptes com el lliure albir, l’amistat, l’univers quàntic, l’amor… i la mel! Tots ells es connectaran per crear universos infinits i múltiples lectures.

Marianne és física, Roland és apicultor. I l’obra ens relata la història de les seves vides i el seu amor.

Amb aquesta premisa, Constelaciones podria ser una història més… si no fos perquè al darrer hi ha el brillant Nick Payne. El dramaturg aplica la hipòtesi del «multivers» de la física quàntica, segons la qual una infinitat de possibilitats coexisteixen en cada moment de la nostra vida i permetent així, desplegar aquesta meravellosa obra i els seus infinits universos paral·lels coexistint simultàniament.

Payne treballa a partir de les paraules i els conceptes del físic teòric i cosmòleg Paul Davies: “Els nostres sentits ens diuen que el temps flueix. És a dir, que el passat és fix, el futur és indeterminat i la realitat viu en el present. No obstant, diversos arguments físics i filosòfics suggereixen el contrari: el temps és una il·lusió.

Així que la història de la Marianne i en Roland es transforma en una variació perpètua sobre una mateixa partitura, on n’hi ha prou que un personatge canviï una paraula, una entonació, i perquè el «destí» torni de sobte a un altre lloc!

Com ja hem mencionat, les possibilitats són infinites…

És una proposta teatral on la física superior esdevé accessible, viva, romàntica i, fins i tot, sexy i emocionalment devastadora. Un viatge poètic sobre el desig humà de voler tornar enrere en el temps i canviar algunes de les nostres decisions… I, encara que sembli, impossible, el duet de Victorio d’Alessandro i Victoria Alsúa ho traslladen perfectament a l’escenari.

Aquest text ha recollit nombrosos premis a nivell internacional, ja s’ha representat en més de 15 països, té versió cinematogràfica… és una magnífica peça teatral que canta un himne a la llibertat tan lleuger com aclaparador, i que ens apropa a descobrir el secret de la immortalitat.

Del 06 al 24 d’octubre, a les 20h

 

Constelaciones

del 06 Oct al 20 Oct – 20hs

de: Nick Payne

direcció:Teresa Costantini

actúen: Victorio d’Alessandro i Victoria Alsúa

ajudant de direcció: Valentina Macoratti

premsa: Nestor Lozano

tècnica: Demian Iglesias

Durada: 70 minuts
Orígen: Buenos Aires

Idioma: Castellà
Gènere: Teatre

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació