Memòria

2a TEMPORADA

del 08/03 al 25/03

  • divendres i dilluns – 20hs
  • dissabte i diumenge – 18hs
  • Gènere – drama
  • Idioma – català/castellà

Memòria

la identitat més enllà de l’horitzó.

  • L’espectacle ens relata un viatge tant intern com real que aborda el concepte de la identitat a partir de la història de l’actriu Anna Gonzalvo i la seva família, d’origen argentí i exiliats a Catalunya

  • El viatge a l’Argentina per conèixer el seu avi i redescobrir la història familiar dona peu a una commovedora proposta que explora l’herència emocional a partir del text de Gonzalvo, l’escenografia de Paula Font, les llums d’Anna Espunya i la música de Mel Semé i Lola Aguirre (compositora de la reconeguda banda de música argentina Perotá Chingó)
  • Aquest muntatge estarà en cartell del 08 de març fins el 25 de març. 

 

Memòria, la identitat mes enllà de l’horitzó és un muntatge de caràcter autobiogràfic escrit i interpretat per l’actriu Anna Gonzalvo. És la seva primera  dramatúrgia, i aquesta òpera prima és un text que es signa en clau femenina, sensible i commovedora on conflueixen dos monòlegs que es fusionen per parlar-nos de la identitat, l’herència emocional i la memòria històrica.

La mare de l’Anna és de nacionalitat Argentina i va venir a Catalunya fugint de la dictadura. Aquest exili forçat ha estat sempre una conversa prohibida a casa seva. Amb 30 anys i immersa en una crisi personal, l’Anna decideix viatjar a Buenos Aires, a conèixer la seva família portenya, a buscar les seves arrels i a descobrir què és el que va portar a la seva mare a creuar l’oceà i no tornar mai més a la seva terra natal. 

En paraules de l’autora: “El crit desolador de l’Estela de Carlotto, demanant memòria, veritat i justícia pels desapareguts durant la dictadura a l’Argentina, em va traspassar tots els porus de la pell, fins arribar ben endins meu, prop de la meva identitat. Aquella  identitat que vaig anar a cercar en el meu primer viatge a l’Argentina, buscant les respostes que no trobava en el misteriós silenci de la meva família. Necessitava conèixer la meva història i les meves arrels. Per què la meva mare va marxar del seu país? Per què jo no em sentia identificada amb aquella terra? i el més important: per què a casa mai en parlàvem?

Aquells mesos a l’Argentina canviaran a l’Anna per sempre. Entre d’altres coses perquè coneix per primera vegada el seu avi, que descansa en una residència. De fet és ell mateix, el Cholo, qui l’encoratja a escriure la història de la seva família. També aprofita el viatge per col·laborar amb Timbre 4, el teatre que fa fundar Claudio Tolcachir, i serà des d’allà, asseguda a la sala d’assaig de Timbre 4, on en una petita llibreta, l’Anna anirà bolcant pensaments i emocions que mesos després nodriran la dramatúrgia. Quan torna a Catalunya l’Anna s’inscriu al curs de dramatúrgia de la Sala Beckett impartit per la Marta Buchaca que es fascina amb el projecte i decideix donar-hi suport amb un acompanyament dramatúrgic actiu i personalitzat. D’aquella experiència en sorgeixen dos monòlegs (un per la veu de la mare i la filla) que es converteixen en Memòria. El mateix dia que es va fer la primera lectura dramatitzada del text de Memòria, a l’altra banda de l’oceà, moria l’avi de l’Anna. 

Així, memòria és un viatge real. Un viatge a l’Argentina. Però també un viatge interior. Un viatge a la memòria a la recerca de la identitat i també sobre la seva pèrdua. Una història personal narrada a dues veus, com a absolutes protagonistes d’aquesta peça emocional i generosa, que busca compartir i connectar amb el públic, fent-lo confident d’un descobriment tan íntim, i alhora tan universal.

El projecte està produït per La Pocket de Marta Buchaca i la Dramàtica de Natàlia Boronat i ha vist la llum gràcies al suport d’Iberescena i OSIC. El procés creatiu s’ha desenvolupat en tres residències artístiques, a la Nau Ivanow, a la Virgueria i a la sala La Badabadoc. En aquesta aventura l’Anna està acompanyada per un equip de consolidada trajectòria: Aleix Fauró en la direcció, Paula Font en l’escenografia, Oriol Pla en assessorament de moviment, Anna Espunya en disseny d’il·luminació, Lola Aguirre (cantant i compositora de Perotá Chingó) en la banda sonora i Mel Semé en espai Sonor.

MEMÒRIA és un muntatge teatral autobiogràfic, una òpera prima creada i protagonitzada per l’actriu Anna Gonzalvo que presenta un monòleg de narrativa femenina, delicada i commovedora. El públic s’embarca en un viatge teatral que connecta dos països, dues èpoques i dues dones, mare i filla, des de la contemporaneïtat fins a una època fosca marcada per la dictadura a l’Argentina. Un joc escènic que desafia les barreres del temps i la distància.

del 08/03 al 25/03

Funció 16/03 CAP BUTACA BUIDA

Interpretació i dramatúrgia: Anna Gonzalvo

Direcció: Aleix Fauró

Il·luminació: Anna Espunya

Banda sonora: Dolores Aguirre

Espai sonor: Mel Semé

Escenografia: Paula González i Paula Font

Vestuari: Sofia Llimona

Assessor de moviment: Oriol Pla

Disseny gràfic: Alba Seguí

Producció: Natàlia Boronat

Premsa: Néstor Lozano

Tècnica: Demian Iglesias

Durada: 75 minuts
Orígen: Barcelona/Buenos Aires

Idioma: català/castellà
Gènere: drama

del 08/03 al 25/03

  • divendres i dilluns – 20hs
  • dissabte i diumenge – 18hs

BOCABADATS

Els Bocabadats, en relació al significat de Badabadoc = Quedar-se amb la boca oberta davant d’alguna cosa. És una campanya de fidelització de públics i captació de socis. Els bocabadats, basat en la idea del micromecenatge per promoure la venda anticipada d’entrades i la fidelització de públics.

Gaudeix del teu abonament:

Per compartir

2 Entrades x 30€

Individual

3 Entrades x 45€

Per compartir

4 Entrades x 60€

Individual

5 Entrades x 75€

Per compartir

10 Entrades x 150€

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació