Piano blanco

Gènere – Teatre Musical

Idioma – castellà

 

Descobreix a la Marylin més desconeguda i íntima a La Badabadoc,

amb Piano blanco

L’actriu, cantant i ballarina argentina Jimena González encarna a la mítica Marylin en un íntim musical unipersonal que explora el personatge a partir d’un dels capítols menys coneguts de la seva trajectòria

L’any 1961 -pocs mesos abans de la seva mort- va ser internada a la clínica psiquiàtrica Payne Whitney de Nova York. Segons ella mateixa, aquesta estada “va ser una de les interpretacions més meravelloses de la meva carrera

A l’escenari, lluny de trobar una diva,  descobrirem una dona lliure de prejudicis que comparteix amb sinceritat les seves inquietuds en la soledat de la seva habitaci

 Aquest muntatge estarà en cartell a La Badabadoc des del 15 de setembre al 2 d’octubre (funcions de dijous a dilluns)

La Badabadoc arrenca la seva temporada 23-24 com ha de ser: amb energia i glamour. Comença a mitjans de setembre amb Piano Blanco, un muntatge de teatre unipersonal d’origen argenti que explora i s’endinsa en un mite tan universal com el de la Monroe.

Piano Blanco va néixer amb un propòsit definit, trencar amb els prejudicis i estereotips associats comunament amb la imatge de Marilyn Monroe; els quals redueixen el seu record a una sensual i icònica actriu de cinema dels anys 50. Aquest constructe de la actriu sempre va cridar l’atenció de Jimena González actriu, cantant i ballarina argentina que actualmente viu a Madrid- qui, després de treballar molts anys al circuit de teatre comercial a Buenos Aires, va tenir la necessitat de crear un projecte propi, una peça teatral autèntica que la representés a ella com a artista. Amb la idea d’investigar l’essència d’un personatge tan fascinant com enigmàtic, es va reunir amb Marcelo Caballero (director i escriptor) qui, casualment, tenia inquietuds similars sobre el tema.

Junts es van proposar relatar Marilyn Monroe des d’una òptica diferent, partint d’un període de la seva vida invisibilitzat i molt poc mediatitzat: l’any 1961 va ser internada  a la clínica psiquiàtrica Payne Whitney de Nova York, pocs mesos abans de la seva mort. Sens dubte va ser un dels capítols menys coneguts de la seva història, i  segons ella mateixa, aquesta estada “va ser una de les interpretacions més meravelloses de la meva carrera”.

En estudiar Norma Jean (nom real de Marilyn Monroe) van descobrir una persona profunda, poètica, intel·ligent, curiosa; amb qüestionaments avançats a la seva època.

Així, Jimena González encarna a la diva escenificant una trobada íntima en el qual un únic personatge i un piano conformen un musical ben especial, compartint amb el públic un encontre a soles amb una Marylin que en compartirà les seves inquietuds i com la van marcar aquells dies d’oci. Lluny de trobar una diva, escena a escena ens descobriran una dona lliure de prejudicis que comparteix amb sinceritat les seves inquietuds en la soledat de la seva habitació.

El muntatge compta amb la música i lletra de Juan Pablo Schapira (músic, cantant i actor argentí) i damunt l’escenari la protagonista estarà acompanyada pel pianista argentí Fernando Herrera.

El procés de creació de l’obra va durar gairebé dos anys i la seva estrena va ser a juny de l’any 2019 al Teatre El Mètode Kairós a Buenos Aires, Argentina. A més d’aquesta temporada, l’obra es va representar al teatre Aliança a Montevideo, Uruguai; al teatre La Sala de Madrid, al teatre de la Sensació a Ciudad Real, Espanya. Va participar també del “FITA” Festival Internacional de Teatre d’Alentejo, Portugal ia “Singular” Festival Internacional de Monòlegs Teatrals de Narón, Espanya. I ara arriba -com a estrena a  Catalunya- amb la seva estada a La Badabadoc.

Autoria: Jimena González

Llibret: Marcelo Caballero

Amb: Jimena González

Música i lletra: Juan Pablo Schapira

Piano: Fernando Herrera

Premsa: Néstor Lozano

Tècnica: Demian Iglesias

Durada: 60 minuts
Orígen: Madrid – Buenos Aires

Idioma: Castellà
Gènere: Musical

del 15/09 al 02/10

  • dijous, divendres i dilluns – 20hs
  • dissabte i diumenge – 18hs

BOCABADATS

Els Bocabadats, en relació al significat de Badabadoc = Quedar-se amb la boca oberta davant d’alguna cosa. És una campanya de fidelització de públics i captació de socis. Els bocabadats, basat en la idea del micromecenatge per promoure la venda anticipada d’entrades i la fidelització de públics.

Gaudeix del teu abonament:

Per compartir

2 Entrades x 30€

Individual

3 Entrades x 45€

Per compartir

4 Entrades x 60€

Individual

5 Entrades x 75€

Per compartir

10 Entrades x 150€

Email

contacto@labadabadoc-teatro.com

Contacte

Carrer de Quevedo, 36 baixos. 08012 Barcelona.
930245140. 636176039

Amb el suport

 

Amb la financiació